Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thierry Neuville och kartläsaren Martijn Wydaeghe vann säsongsavslutningen Foto: TT

Neuville vann rally-VM:s säsongsavslutning i Japan

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville vann säsongsavslutande japanska VM-rallyt och tog säsongens andra delseger.

– Det känns underbart, säger belgaren.

– Det har inte varit ett lätt veckoslut eller ett enkelt år men att få avsluta med en seger efter bra fart hela helgen känns underbart, säger Neuville som lyfte fram teamets väderanalyser som en viktig bit i framgången efter säsongens 13:e deltävling.

– Vår väderkille gjorde ett fantastiskt jobb i helgen, säger Neuville efter den regniga avslutningen i SVT:s sändning från Aichi/Gifu.

Det var en stor lättnad för Neuville och Hyundai.

”Räddar upp saker och ting”

– Han hade en stark körning och fick ordning på bilen efter en del understyrningsproblem och får avsluta på topp efter en tuff, hård säsong. Det räddar upp lite saker och ting, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Neuville vann 1.11 före stallkamraten i Hyundai, Ott Tänak, som nu avslutar sin tid där. Hemmaföraren Takamoto Katsuta slutade trea i det första VM-rallyt som körts i Japan på tolv år. Den redan klare världsmästaren Kalle Rovanperä slutade först på tolfte plats.

”Japans VM-rally gick inte som vi förväntade oss men säsongen har varit fantastisk. Nu tar vi en paus inför 2023”, skriver den 22-årige finländaren på Instagram. Han blev den yngsta världsmästare någonsin då han säkrade titeln för en månad sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.