Ole Christian Veiby. Foto: TT

Norska rallystjärnor covidsmittade

Uppdaterad
Publicerad

Två norska VM-stjärnor missar helgens VM-rally i Portugal på grund av covid-19.

Först lämnade Andreas Mikkelsen ett positivt test. Och på torsdagskvällen kom beskedet att även Ole Christian Veiby inte får starta i tävlingen

– Riktigt tråkigt att vi inte kan få köra, säger Veiby på sociala medier.

Veiby kör precis som Oliver Solberg för Hyundai i WRC2-klassen. Norrmannen var med på fullfartstestet – shakedown – i förmiddags. Sedan fick Veiby besked om att hans senaste covidtest var positivt. Hans svenske kartläsare Jonas Andersson testades negativt.

– Jag testades själv negativt i måndags. Jag har inga symptom och mår bra. Nu väntar självisolering för mig och Jonas, säger Veiby.

En tung smäll för den norsk-svenska duon. Sedan tidigare tvingades Andreas Mikkelsen, en av favoriterna till segern i WRC2-klassen, att lämna återbud efter ett positivt test.

Såväl Oliver Solberg och hans kartläsare Aaron Johnston har klarat alla tester inför rallyt. Detsamma gäller Tom Kristensson och kartläsaren David Arhusiander.

KLIPP: Kristensson tillbaka efter kraschen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.