Sebastien Ogier flög mot segern i Australiens VM-rally. En triumf som räckt till att säkra VM-titeln. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ogier säkrade tredje raka VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Det har bara varit en tidsfråga men nu har rallyvärldens dominant Sebastien Ogier säkrat sin tredje raka VM-titel efter segern i Australiens Rally.

Inför deltävlingen i Australien behövde Sebastien Ogier hålla stallkamraten Jari-Matti Latvala bakom sig i resultatlistan för att säkra sin tredje raka VM-titel med tre deltävlingar kvar.

Och fransmannen gjorde som han skulle och tog hem sin sjunde deltävlingsseger för säsongen, med Latvala tre sekunder bakom på andra plats.

– Det har varit en fantastisk säsong så här långt, min bästa någonsin och segern i just den här deltävlingen känns extra viktig. Det var ett perfekt sätt att säkra titeln på, säger Ogier.

Ogiers seger innebär att den franska dominansen i Rally VM fortsätter. Det har blivit fransk seger i samtliga VM sedan 2004, där Sébastien Loeb först tog nio raka titlar innan han lämnade över fanan till landsmannen Ogier.

Se ett sammandrag av Rally Australien, 17.00 i SVT 1 och i Play.

Ställning Rally VM

1.  Sebastien Ogier (Frankrike)  235 p   

2.  Jari-Matti Latvala (Finland)   134 p  

3.  Andreas Mikkelsen (Norge)  110 p

Tre deltävlingar återstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.