Ogier världsmästare för åttonde gången

Uppdaterad
Publicerad

Sebastien Ogier höll undan i den avslutande rally-VM tävlingen på Monza i Italien. Fransmannen tog hem sin åttonde VM-titel i karriären.

Sebastien Ogier gör sin sista fulla säsong i WRC och han fick en perfekt avslutning på säsongen. Ogier gjorde upp om segern med stallkamraten Elfyn Evans och det var till slut fransmannen som var starkast och tog hem både segern i tävlingen och världsmästartiteln. Efter att Ogier passerat mållinjen utbröt stora glädjescener när fransmannen firade titeln.

– Det är svårt att beskriva, det är fantastiskt, sa Ogier i en intervju efter målgången.

Det är Ogiers åttonde VM-titel i karriären. Han fick totalt 230 poäng under säsongen före Evans som samlade ihop 207 poäng totalt.

Solberg på femteplats

Oliver Solberg hade en dramatisk tävling när han tvingades putta in bilen i depån under den 15:e sträckan. Och det blev till slut en femteplats för svensken i säsongsavslutningen. Nästa säsong kör Solberg permanent i rally-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.