Foto: TT Nyhetsbyrå

Ogier vinnare i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Ogier vann i Monte Carlo, men det blev inte dubbelt Ford i topp. Stallkamraten Ott Tänak fick motorproblem på sista dagen i Monte Carlo-rallyt och fick lämna över andra platsen till en gammal nykomling. ”Blir betydligt tätare i år”.

Suveräne Sébastien Ogier vann VM-årets första och VM-seriens äldsta tävling för fjärde året i rad. På andraplatsen hamnade finländaren Jari-Matti Latvala, med sitt Toyota – som gjort comeback i Rally-VM.

”Det här betyder inte att säsongen blir enkel. Vi vet att vi måste fortsätta jobba hårt, men vi har åtminstone startat med många poäng och det gör oss glada”, skrev Ogier på sin twitter efter segern.

Sebastien Ogier nöjd med segern

– Ogier fick verkligen jobba för segern, men rutin och tur avgjorde för honom. Mästerskapet kommer bli betydligt tätare i år, säger SVT Sports motorexpert Jonas Kruse.

– Toyota överraskade oss alla. Det var en smart körning av Latvala, säger Jonas Kruse.

För tredjeplacerade Tänaks del gjorde motorproblemen att han under de sista sträckorna tvingades ta sig fram i låg fart, men estländaren lyckades ändå köra in på en tredjeplats.

För Thierry Neuville blev det VM-poäng efter att han vann den avslutande sträckan powerstage, även om han inte var med i toppstriden i Monte Carlo efter den jobbiga gårdagen. Neuville slutade femton totalt.

Svenske Pontus Tidemand blev elva totalt i tävlingen och fjärde bästa WRC2-förare. Emil Bergkvist slutade på en sjätteplats i WRC2.

Nästa VM-tävling går i Sverige och startar 9 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.