Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg inför finska rallyt: ”Måste komma i mål” Foto: SVT/TT

Oliver Solberg inför finska rallyt: ”Jag måste komma i mål”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg kommer till finska VM-rally med en bil som inte funkat optimalt under säsongen.

Nu kommer han att fokusera på att vara riktigt snabb på vissa sträckor – och lite försiktigare på andra.

– Jag är i en sits där jag måste komma i mål, säger han till SVT Sport.

För Oliver Solberg gäller det att hitta ett sätt att hantera bilen på i det här skedet av säsongen. Förändringarna man får göra på bilen är små, vilket gör att han redan innan rallyt i Finland vet att det kommer att bli en utmaning.

Ett sätt för Solberg blir att välja när det passar att köra gasen i botten – och när det är bättre att köra lite lugnare för att ta sig i mål utan problem.

– Jag måste välja ut de sträckor där bilen fungerar bäst och det är minst risk att köra i mitt tempo. Ott Tänak gick fullt varje sträcka, och lyckades inte vinna en enda. Han sket i om han åkte av vägen helt enkelt. Jag är i en lite annan sits, jag måste komma i mål, säger Oliver Solberg till SVT Sport.

”Jag vet att farten finns där”

Solberg har visat på flera sträckor under säsongen, inte minst i Estland, att han har farten i sig. Men det har varit ojämnt, vilket har gjort att det inte ramlat in så många VM-poäng som han velat.

Och nu vill han bevisa, framför allt för sig själv, att han kan bättre.

– Man vill ju göra ett bra resultat, och det har inte blivit det i år. Jag vet att farten finns där. Men det gäller att få ihop allt, och det är det som är tufft. Det har varit mycket motgång och annars har inte jag haft farten. Klart man vill bevisa sig. De (stallet) vet ju att farten är där, så där är det ingen press. Men jag vill ju gärna för mig själv göra ett bra resultat.

Finska VM-rallyt inleds under torsdagen, där SVT Sport sänder från 19.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.