Oliver Solberg tvingas bryta det belgiska VM-rallyt. Foto: Bildbyrån

Oliver Solberg tvingas bryta i Belgien – var i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Tråkiga besked för Oliver Solberg – som var i ledning i WRC2-klassen.

Ett elfel har tvingat 19-åringen att dra sig ur VM-tävlingen i Belgien.

Bilen vägrade starta och rallyt är därmed över, meddelade svensken via Instagram under söndagsmorgonen.

Rallyföraren Oliver Solberg inledde gårdagens åtta sträckor i VM-tävlingen i Belgien med en stor ledning. Andraplacerade konkurrenten Jari Huttunen fick sedan punktering, vilket gjorde att Solberg kunde dra ifrån ytterligare.

I dag fick han bekymmer inför starten av första sträckan dit Solberg aldrig kom.

”Tyvärr har vi tråkiga nyheter att dela den här morgonen”, skriver han på Instagram.

”Ett tekniskt fel i parc fermé har tvingat oss att dra oss ur WRC2-ledningen på ypresrallyt. Tyvärr startade inte bilen på grund av ett elfel, och det är slutet på vårt rally”

I SVT:s sändning utvecklar Oliver Solberg det som hände:

– Tyvärr fick vi inte start på bilen i morse. Den startar fortfarande inte, jag vet inte vad det är men det är något allvarligt fel. Tyvärr förstörde det ju tävlingen, jag tyckte att jag hade nog problem igår men det är sådant man får leva med, säger Solberg som i går körde omkring 85 kilometer utan servostyrning.

Det var första tävlingen med teamets helt nya R5-modell för Solberg, en bil som han varit med och utvecklat under våren. Nästa VM-start är grekiska VM-rallyt i början av september där Solberg kör samma bil.

– Jag tror att bilen har bra potential och vi visade att vi hade relativt bra fart i helgen utan att ta någon risk så det känns som att bilen verkar bra, säger Solberg.

Och fortsätter.

–  Om vi får problemen som vi får här måste vi fixa dem inför Grekland (nästa deltävling 9 till 12 september). Vi har mycket jobb att göra fram till Grekland men jag tror vi klarar det.

KLIPP: Solberg leder WRC2-klassen trots maskinproblem (14 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.