Belgaren Thierry Neuville har greppet om det turkiska rallyt. Foto: TT

Neuville leder VM-rallyt i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

VM-deltävlingen i Turkiet inleddes med en tuff krasch för regerande världsmästaren Ott Tänak – som nu är mer eller mindre borta från en ny VM-triumf.

När dessutom VM-ledaren Sebastien Ogier körde bort sig – så tog belgaren Thierry Neuville till vara på det och leder rallyt inför söndagens avslutning.

Estländaren Ott Tänaks avåkning gjorde att han fick problem med styrningen på bilen och inte kunde fullfölja.

Nu blir det väldigt svårt för Tänak att blanda sig i striden om en ny VM-titel.

– Du vet vad det betyder, sa Tänak syrligt på frågan vad kraschen innebär för fortsättningen i VM-serien, där två deltävlingar återstår.

Vann tre av sex sträckor

Men en som hade ordning på bilen var Thierry Neuville.

Belgaren vann tre av lördagens sex specialsträckor och leder rallyt inför söndagens fyra avslutande sträckor, där han har 33 sekunder till godo på tvåan Sebastien Loeb.

Tidemand leder sin klass

I WRC 2 leder svenske Pontus Tidemand överlägset, två minuter före fransmannen Adrien Fourmaux.

– Det har gått bra i dag. Vi har inte haft några större problem. Nu blir det en väldigt lång dag imorgon, men det gäller att fokusera och köra på som vi gjort idag, säger Pontus Tidemand efter lördagens tävlingar.

KLIPP: Här kör Ott Tänak rakt ut i terrängen (19 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.