Kristoffersson vann prestigeduellen i rallysprint

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson duellerade med Pontus Tidemand i rallysprinten i SM-veckan. Kristoffersson vann den värmländska prestigekampen med 0,6 sekunder. Det stod klart när dammet lag sig efter att 2wd-klassen kört klart.

– Det känns jättebra och det var i absolut tuffaste konkurrens. Jag vred ut allt jag hade och det var en miss på slutet som jag trodde skulle kosta segern, säger Kristoffersson, som har två raka VM-guld i rallycross, till SVT Sport.

Det var hög klass på duellen som levde ända in till de sista meterna, där tiden från två åk lades ihop. Den sammanlagda tiden var på strax över tre minuter.

Kört mot varandra sedan juniortiden

– Vi har haft kul och jag är väldigt nöjd med prestationen, säger WRC2-föraren Tidemand som kört mot Kristoffersson sedan juniortiden för tio år sedan.

Det var en spännande duell och hög klass på tävlingen.

– Man kunde ha plockat hit vilken förare som helst i världseliten och han skulle fått det jobbigt att slå de här två, säger SVT Sports expert Jonas Kruse om standarden. 

Start och mål var beläget vid Lockarps gokartsbana i utkanten av Malmö. Rallyt kördes på dammiga grusvägar runt fälten i högsommarvärmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.