Oliver Solberg. Foto: TT.

Solberg bröt i VM-ledning

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg tvingades bryta Akropolisrallyt på den fjärde sträckan.

Värmlänningen ledde WRC2-klassen när han blev stående på den fjärde sträckan efter att fått problem med fjädringen.

– Vi lyckades fixa problemet själva och ta oss tillbaka till servicen. Jag är glad att vi kan starta om rallyt i morgon, säger Oliver i ett pressmeddelande.

Solberg kom revanschsugen till Grekland med kartläsaren Aaron Johnston efter att Hyundais nya VM-bil inte kunde startas den sista etappen i Belgien senast. Även då var Oliver i ledning.

19-åringen fick en kalasstart i rallyt som är tillbaka i VM-kalendern för första gången på åtta år. Solberg hade en knapp ledning före norrmannen Andreas Mikkelsen och Marco Bulacia, Colombia. Men glädjen blev kortvarig i teamet. En ny tung smäll för Solberg.

– Vi märkte under rekognoseringen inför rallyt att det är svårkört. Man kan lugnt säga att Akropolisrallyt är tillbaka, konstaterar Solberg.

”Sekundstrid”

Det är en riktig sekundstrid i WRC-klassen med finländskt i topp. Kalle Rovanperä, Toyota, är 3,7 sekunder före Ott Tänak, Hyundai.Bakom skuggar mästerskapsledaren Sébastien Ogier, Toyota, 3,9 sekunder efter.Sjufaldige världsmästaren Ogier har redan kopplat ett rejält grepp om en ny VM-titel. Elfyn Evans och Thierry Neuville som närmastjagar bakom fransmannen hade båda stora problem idag och ligger långt ner i resultatlistan.

I morgon körs den andra etappen. Sex sträckor och 133 km körning. Akropolisrallyt är ett av de tuffaste tävlingarna i VM-kalendern. SVT sänder från fyra sträckor i helgen med start 11.45 lördag i SVT2/play.

KLIPP: Här kraschar Katsuta – bilen bryter telestolpe  (14 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.