Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Solberg med i täten när rally-VM inleddes

Uppdaterad
Publicerad

Rally-VM i finska Jyväskylä inleddes på torsdagskvällen med en stadssträcka.

Oliver Solberg fick en bra start och är bara ett fåtal sekunder bakom ledande teamkamraten Thierry Neuville.

Med sin tid 2:45.5 runt stadsbanan i Jyväskylä var Oliver Solberg på delad sjundeplats när den första av 22 sträckor var avklarade. Det var också den riktiga debuten i det finska rallyt för Solberg.

– Det är en dröm går i uppfyllelse att köra en VM-bil i Finland, det är väldigt speciellt. Ikväll tog jag det lite lugnt för det är väldigt enkelt att göra misstag. Tiden spelar inte så stor roll, rallyt startar på riktigt imorgon, sa Oliver Solberg direkt efter målgången.

SVT:s expert Jonas Kruse tyckte att det var en bra start på rallyt för Oliver Solberg.

– Jag tyckte att det såg bra ut, jag tyckte att han hade bra fart och har en helt okej tid såhär långt.

Teamkamraterna i topp

Något förvånande var det Oliver Solbergs teamkamrater i Hyundai, Thierry Neuville och Ott Tänak som körde in på första respektive andra plats i den första sträckan. Teamet som har haft det kämpigt med bilen och ofta hamnat bakom exempelvis finländaren Kalle Rovanperä i Toyota.

– Nej, det kommer inte över en natt. Vi måste bara acceptera det. Vid det här laget kämpar vi så hårt med bilen, som lever lite av sitt eget liv, sa Ott Tänak på frågan om Hyundai kan ge Toyota en kamp om topplaceringarna detta VM.

KLIPP: Solberg efter inledningen på finska VM-rallyt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.