Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg. Foto: Hyundai Motorsport

Solberg sjätte snabbast inför VM-rallyt – efter rejäl snurr

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg visade lovande fart inför helgens VM-rally i finska Jyväskylä.

Värmlänningen satte sjätte snabbaste tid på Shakedown – fullfartstesten.

Oliver var 1,7 sekunder efter överlägsne VM-ledaren Kalle Rovanperä. Solberg satte tiden i sitt tredje genomåk  på den 4,48 km långa sträckan.

Det kunde dock slutat illa för Oliver som spann i sitt första försök (se klipp i spelaren ovan).

Inför rally-VM i Finland tycker SVT:s expert Jonas Kruse att Oliver Solberg har haft det halvtufft med en krånglande bil, strul i teamet och egna misstag.

– Oliver behöver ett problemfritt rally för att kunna bygga självförtroendet, fokusera på körning, hitta känslan och få upp farten, säger Kruse och lägger till:

– Vi ska komma ihåg att bilen inte är konkurrenskraftig. Teamkollegorna Ott Tänak och Thierry Neuville sliter också med att få upp fart och rätt känsla i bilen.

Men Jonas Kruse avskriver inte Oliver Solberg, som kör finska VM-rallyt för andra gången, från att göra ett bra resultat.

– Men det krävs att han har fullt förtroende för bilen på de utmanande vägarna. Han behöver verkligen ett bra resultat för få rätt moment i karriären igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.