Oliver Solberg tvingades bryta shakedown i Italien. Foto: Solberg Media Office

Problem för Solberg i Kenya – körde på en sten

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg fick på problem på shakedown, fullfartsträningen, inför Safarirallyt i Kenya efter att ha kört på en sten som hade sönder styrstaget. 

19-årige Solberg hade precis inlett sin första runda på den 5,4 kilometer långa träningssträckan, när det tog tillfälligt stopp.

– Det kändes inte som en stor smäll, men det här är Safari Rallyt! Det är en del av inlärningskurvan. Vi håller huvudet högt för rallyt, skriver Oliver i sociala medier.

Smällen var dock inte värre än att Solberg och kartläsaren Aaron Johnston kunde få ihop bilen ute på sträckan och ta sig till service.

Efter justeringar kunde ekipaget ge sig ut på shakedown igen.

Solberg körde sen Shakedown sträckan tre gånger och hade åttonde tid bland WRC-bilarna. Snabbast var VM-ledande Sébastien Ogier.

Safarirallyt gör comeback

Legendariska Safarirallyt gör comeback på VM-kalendern för första gången sedan 2002. 

Ingen av årets VM-förare har tidigare kört rallyt, vilket gör deltävlingen till en unik utmaning för dem alla.

I en pressrelease inför rallyt svarade Oliver Solberg följande, på frågan vad han mest ser fram emot? 

– Mest av allt hela upplevelsen. Ibland måste jag stanna och tänka lite: jag är bara 19 år och lever redan drömmen. Jag känner mig som den lyckligaste personen i världen. Bara att få resa runt och uppleva sådan natur på nära håll, folket och kulturen. Dessutom får jag köra världens snabbaste rallybil mot världens bästa chaufförer. Bara tanken gör så att håret på armarna reser sig, berättade Solberg som kör WRC-klassen i Safari rallyt. 

Olivers pappa Petter Solberg, världsmästare 2003, har kört Safari rallyt fyra gånger och har som bäst två femteplaceringar i tävlingen.

Följ Safarirallyt i SVT

Rallyt innehållet 18 specialsträckor på drygt 32 mil totalt.  Fem sträckor direktsänds i SVT. 

Torsdag:

13:00  SVT1 / SVT Play SS1 Superspecial Kasarani

Lördag:

08:00: SVT1 / SVT Play SS9 Soysambu 1

13:45: SVT1 / SVT Play SS12 Soysambu 2

Söndag:

07:30: SVT1 / SVT Play SS15 Hell´s Gate 1

12:00: SVT1 / SVT Play SS18 Hell´s Gate 2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.