Minusgrader och snögaranti väntar VM-cirkusen i finska Lappland. Foto: Hannu Rainamo

Här är Svenska rallyts ersättare

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett vinterrally i VM-serien trots allt.

Finska Artic Rally i Rovaniemi är nu klart som arrangör.

26-28 februari invaderar VM-cirkusen finska Lappland.

– Bättre förhållanden kan det knappast bli för ett riktigt vinterrally, säger Yves Matton, FIA:s rallychef i ett pressmeddelande.

När Svenska rallyt tvingades kasta in handduken för årets tävling så var den finska VM-arrangören redan i startgroparna. På kort tid har Artic Rally, som tidigare varit värd för många internationella vinterrallyn, fått alla bitar på plats.

– Ända sen vi fick beskedet om Svenska rallyt i december har vi jobbat hårt med arrangören AKK i Rovaniemi. Även om det bara är 44 dagar kvar till rallyt så vet vi att de kommer att lyckas hålla samma höga standard som Finska Rallyt i augusti, säger Jona Siebel, vd för WRC Promoter GmbH.

Svenska rallyt

Arrangörsskapet gäller i nuläget bara för årets VM-kalender och inleds med kvällssträckor fredag 26 februari. Lördagen körs tre sträckor dubbelt medan söndagen bl.a innehåller Power Stage. Totalt 26 mil specialsträckor.

Artic Rally blir det andra rallyt i årets VM-serie. Monte Carlo-rallyt är först ut 21-24 januari.

Sveriges Television fortsätter storsatsningen på rally-VM och sänder många timmar från premiären.

Detta har hänt: Kaoset i Bilsportförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet