Thierry Neuville. Foto: TT Nyhetsbyrån

Thierry Neuville leder Monte Carlo-rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Belgaren Thierry Neuville leder Monte Carlo-rallyt efter två körda sträckor.

– Jag kände mig säker och bekväm. Jag fokuserade på att läsa vägförhållandena och det fungerade uppenbarligen, säger Neuville till WRC efter kvällens sträckor som kördes i mörkret.

Monte Carlo-rallyt är årets första deltävling i VM. Efter torsdagens två inledande sträckor leder fjolårets VM-tvåa Thierry Neuville,  19,1 före Sébastien Ogier som tävlingsdebuterade i Toyota.

Regerande världsmästaren Ott Tänak som bytt till Hyundai inför säsongen ligger på tredje plats 25,1 sekunder efter Neuville.

Neuville var fyra i totalen efter första sträcken men slog sedan till med en kanonprestation på sträcka två, rallyts längsta specialsträcka med sina 25,49 kilometer. Neuville var där hela 25,5 sekunder snabbare än närmsta konkurrent.

I kväll väntar sex stycken sträckor under fredagsetappen.

Oliver Solberg som inte kör om VM-poäng under premiären i Monte Carlo har i skrivande stund inte avslutat kvällens andra sträcka. Men Solberg som gör sin blott andra WRC-start och för första gången kör i Monte Carlo tog sig säkert igenom sträcka ett med artonde tid totalt, alla klasser inräknade.

ARKIV: VM-ledaren Neuville kraschade tungt i Chile (11 maj 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.