Mattias Ekström kör vidare. Foto: TT

Ekström: ”Jättekul att få köra en helg till”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström fortsätter i VM-serien i rallycross.

Efter helgens succé i premiären i Höljes med en seger och en andraplats, har Mattias fått klartecken att köra de dubbla VM-tävlingarna i Kuovola, Finland, kommande helg.

– Jättekul att få köra en helg till. Jag hoppas förstås på två bra race, säger Ekström till SVT Sport.

Världsmästaren från 2016 ersatte lettländaren Janis Baumanis i Höljes. Lettländaren har haft svårt med budgeten på grund av coronapandemin.

För Ekström blev det en härlig comeback på VM-scenen med svenska teamet KYB Team JC, som kör med Ekströms tidigare VM-bilar från Audi.

– Många har hört av sig med gratulationer och önskningar om att jag ska köra en full VM-säsong. Men just nu är det bara Finland som är aktuellt, förklarar Mattias.

Ekström avslöjade i Sportspegeln i går att han har nya projekt på gång inom motorsporten som han snart ska presentera. Men att han kanske får ”ta ett snack” med sina chefer efter fullträffen i Höljes.

– Än så länge är det bara en hobbyverksamhet. Men får jag till två bra tävlingar i Finland måste jag kanske kämpa lite till.

KLIPP: Mattias Ekström segrade i Höljes – Kristoffersson leder totalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.