Arkivbild. Mattias Ekström gör comeback i rallycross-VM. Foto: Bildbyrån

Ekström gör comeback i rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström, 43, är tillbaka i rallycrossen.

Världsmästaren från 2016 kör helgens dubbla VM-deltävlingar i Riga, Lettland.

– Jag är verkligen laddad för uppgiften, säger Ekström i ett pressmeddelande

Mattias Ekström kör en Seat tillsammans med tidigare DTM-kollegan Timo Scheider för ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. 43-åringen, som i år satsat på elbilsracing i Extreme-E och touringserien Pure-ETCR, har tidigare lyckats bra i Riga.

– Jag gillar verkligen banan. Det här är en chans för mig att få mycket racetid. Att kör en Supercar i VM är bästa tänkbara träning för mina andra åtaganden inom racingen, förklarar han.

43-åringen blir ett spännande tillskott till årets VM-serie där toppen är vass, men bredden är tunn. Sista säsongen innan VM-serien blir helt elektrifierad toppar Timmy Hansen tabellen före lillebror Kevin. Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson, som kör en av Ekströms tidigare VM-bilar, är bara fyra i sammandraget efter en problemfylld säsong.

”Ska göra allt jag kan”

Mattias har tolv segrar på 58 starter i VM-sammanhang. Förra året blev det en silverplats i mästerskapet. Senaste segern kom i just Riga.

– Jag ska göra allt jag kan för att fixa en trofé till teamet. De har kämpat länge och förtjänar framgång. Vi har två chanser i helgen att lösa det, säger Ekström.

ARKIV: Hansen utmanar Kristoffersson i Höljes (21 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.