Andreas Bakkerud står utan styrning i VM efter att Ford drar sig ur VM-serien. Foto: World Rally RX

Ford drar sig ur VM-serien i rallycross

Uppdaterad
Publicerad
Ford drar sig ur VM-serien i rallycross efter den här säsongen. Det meddelar teamet i dag – och det innebär bland annat att norske stjärnan Andreas Bakkerud står utan stall till kommande säsong.
– Det har varit en tuff dag i dag, en av de tuffaste i mitt liv, säger Andreas Bakkerud i en kommentar.

Bara efter sin andra säsong i VM-serien i rallycross kommer det oväntade beskedet från Ford, att stallet med Hoonigan Racing Team kommer att dra sig ur VM efter den här säsongen. Teamets ägare, den amerikanske föraren Ken Block säger så här i ett pressmeddelande.

– Det känns som att sporten hänger lite i luften inför framtiden, så att lägga mer pengar för att utveckla en ny racingbil som ska kunna utmana om mästerskapet känns inte rimligt just nu. Det är en stor besvikelse att det blir så här just nu, men så är det ekonomiska verkligheten inom motorsporten ibland, säger Ken Block.

Andreas Bakkerud står utan styrning inför 2018, men Block är inte orolig för norrmannes framtid inom sporten.

– Jag är övertygad om att han kommer att bli upplockad av något annat team, så fort nyheten kommer ut att han är tillgänglig för 2018, säger Ken Block.

Peugeot satsar

Samtidigt som Ford drar sig ur står det klart att Peugeot kommer att göra en storsatsning 2018, med niofaldige världsmästaren Sebastien Loeb i spetsen. Stallets mål är att slåss om VM-titeln 2018.

LÄS OCKSÅ: Ekströms rallycrossatsning hänger i luften

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer