Två blivande VM-medaljörer i rallycross. Men vilka valörer det blir för Timmy Hansen, till höger, och Kevin Hansen vet vi på söndag. Foto: Sören Emmervall.

Timmy Hansen ska ”köra hårt” i Sydafrika

Uppdaterad
Publicerad

Ska Timmy Hansen bli tredje svensk att vinna VM i rallycross? 27-åringen från Götene leder mästerskapet med en (!) poäng tillgodo på norrmannen Andreas Bakkerud inför avgörandet i Kapstaden, Sydafrika.

– Jag är så laddad. Jag vill bara ute och köra, säger Timmy till SVT.

De båda huvudkandidaterna till guldet har haft flera hårda duster. Redan i premiären i Abu Dhabi small det när Bakkerud torpederade Timmy efter jokern.  

– Andreas kör hårt. Men det kan även jag göra. Hoppas finalen kan bli en ärlig fight, säger Hansen.

Bakom de båda skuggar lillebror Kevin Hansen, åtta poäng efter Timmy. Han är inte på plats för att agera hjälpryttare åt Timmy.

– Jag ska göra allt för att vinna tävlingen, Det finns ingen som jagar bakom,säger Kevin.

Efter lottningen idag, där startspåren fördelades till den första av de fyra kvalomgångarna, kan vi konstatera att Timmy drog nitlotten. Ytterspår i andra heatet med Kevin på spår två.Allt är upplagt för två svenska medaljer i Kapstaden. Återstår att se vilka valörer det blir.

I supportklassen RX2 talar allt för svensk seger. Oliver Eriksson har ett järngrepp om mästerskapstiteln. Han är hela 21 poäng före Jesse Kallio, Finland.

Här är familjen Hansen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.