Johan Kristoffersson kan fira VM-guld redan i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson kan redan efter helgen vara klar världsmästare i rallycross.

Enligt vad SVT Sport erfar kommer den avslutande deltävlingen i Tyskland ställas in på grund av coronapandemin.

– Vi kommer med ett besked nästa vecka, säger Paul Bellamy, VD för rallycross-VM, till SVT Sport.

Efter att den näst sista deltävlingen i Belgien, som skulle avgjorts den här helgen, ställts in på grund av smittläget är finalen planerad till 12-13 december på tyska Nürburgring.

Men det osäkra världsläget och rekordartad smittspridning i Tyskland med drygt 23 000 nya covid 19-fall gör det svårt för FIA och promotorn IMG att få till en säker tävling.

Informationsträff i helgen

Enligt vad SVT Sport erfar finns redan ett beslut om att finalrundan är inställd. En informationsträff är planerad till efter helgen med team och förare.

– Jag avvaktar tills vidare, säger Kristoffersson till SVT.

Inom kort kan alltså Kristoffersson fira ett tredje VM-guld. Världsmästaren från 2017 och 2018 gjorde ett uppehåll förra året när Volkswagens fabriksstall drog sig ur mästerskapet.

Dominerat VM-serien

I år har värmlänningen dominerat VM-serien och leder mästerskapet hela 27 poäng före Mattias Ekström, världsmästare 2016. Trea ligger regerande världsmästaren Timmy Hansen.

Även i teammästerskapet blir det guld till Sverige och Värmland då KYB Team JC med Mattias Ekström och Robin Larsson toppar teamtabellen.

– Det vore ju fantastisk om det blir så. Jag startade team 2014 med VM-guld som dröm och vi i alla fall nära. Vi får vänta och se, säger teamchefen Joel Christoffersson till SVT.

KLIPP: Trångt i starten när Kristoffersson vann (18 oktober 2020)

 j

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.