Kevin Hansen, här med brodern Timmy (till vänster), vann VM-premiären i Spanien, och vill ha mer. Foto: Bildbyrån

Hansen efter VM-succén: ”Känslan var helt underbar”

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Hansen tog karriärens andra seger vid VM-premiären i rallycross i Barcelona förra helgen.

Men det var en seger som betydde så mycket mer för 23-åringen.

– Jag rankar den här segern mycket högre. Förra gången fick jag segern i domarrummet. Nu var det på riktigt, säger färske VM-vinnaren Kevin Hansen till SVT Sport.

Det pratades mest om de tidigare världsmästarna Johan Kristoffersson och Timmy Hansen inför VM-premiären i Barcelona.

Men istället dök den minst meriterade svensken i mästerskapet upp och vann säsongens första race.

Kevin Hansen besegrade regerande mästaren Johan Kristoffersson två gånger, både i semifinalen och finalen.

– Han är en av de förarna som jag måste slå om jag ska bli världsmästare. Han var nog snabbast på banan om han fick åka fritt. Jag har jobbat hårt under vintern, och gjort flera förändringar. Och det känns väldigt skönt att de gav resultat direkt. Den känslan efter att få korsa mållinjen först, när man har fyra VM-titlar som jagar bakom, den var helt underbar, säger Kevin Hansen.

Hansen vann första gången i Abu Dhabi 2019. Den gången blev han tilldömd segern efter att racet var slut.

– Den här gången var alla förarna kvar på banan. Den här gången vann jag både semifinal och final. Jag gjorde det på egen hand, och det känns otroligt härligt. Den satt där den skulle, kan säga, säger Kevin Hansen.

”Underbart att få tillbaka fansen”

Åtta deltävlingar återstår nu i VM-serien. Kevin Hansen vet vad han vill.

– Det gäller att hålla fokus där fokuset ska vara. Det här var en väldigt bra start på säsongen. Men det är åtta deltävlingar till, med Höljes som nästa uppgift. Det gäller att försöka upprepa det vi gjorde i helgen där, säger Kevin Hansen.

Och Höljes, VM-seriens andra deltävling, körs den 20-22 augusti. Och är något som Kevin Hansen ser fram emot.

– Det ska bli underbart att få tillbaka fansen på banan. Hur mycket vi inte längtat efter fansen? Det har man märkt nu under fotbolls-EM och Formel1 att det blir något extra. Sedan har Höljes alltid varit en bra bana för mig. 2020 var jag på pallen och 2019 var jag nära segern. Men det kommer bli extremt tufft med många förare som vill utmana. Men det är också så jag gillar det bäst. Det är då som det smakar godast att ta segern, säger Kevin Hansen.

KLIPP: En rörd Kevin Hansen vann något överraskande (24 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.