Johan Kristoffersson. Foto: Bildbyrån

Kristoffersson dominerar i Hell

Uppdaterad
Publicerad

Två omgångar – två segrar.

Johan Kristoffersson var hundraprocentig första dagen i den norska VM-deltävlingen i rallycross i Hell.

– Jag går och lägger mig med en skön känsla i kväll, säger han till SVT Sport.

Den regerande världsmästaren är på väg mot en ny succé i årets mästerskap som han just nu leder med 14 poäng före Sébastien Loeb, Peugeot.

– Vi hade ett test i början av veckan som verkligen har betalat av sig. Det är otroligt jämnt och jag vann båda mina heatomgångar med bara några tiondelar, så man behöver varje tiondel man kan få, säger Kristoffersson till SVT Sport.

Vad gör ni nu till i morgon?

– I morgon har jag samma strategi som andra söndagar. Jag har haft ganska knackiga lördagar hittills den här säsongen, men jag startar med ett bra utgångsläge så det är bara att invänta och se vad som händer med banan och väderleken, säger Kristoffersson.

Ekström fyra i sammandraget

Mattias Ekström, Audi, vann sitt heat i andra omgången men fick ändå ge sig med 0,4 sekunder och slutade tvåa i Q2 bakom Kristoffersson och är fyra i sammandraget.

– Den rätta känslan har inte riktigt infunnit sig. Blir tufft att rubba Johan i morgon men nya möjligheter väntar, säger Ekström till fiaworldrallycross.com.

Mästerskapstvåan, stallkamraten Andreas Bakkerud, hade det tufft på Lånkebanen och är bara sjua inför söndagen.

Kan bli sex svenskar i semi

Bröderna Timmy och Kevin Hansen, Peugeot, är femma respektive sexa på samma poäng.

Just nu ser det ut att bli sex svenskar (!) i semifinal då stallkamraterna Kevin Eriksson och Robin Larsson, Ford, är nia och tia.

EM-föraren Anton Marklund, Volkswagen äräven han i semifinal i nuläget med en 11:e plats.

SVT sänder från Hell med start 14.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.