Johan Kristoffersson är stekhet i Portugal efter att ha vunnit de två inledande kvalracen i VM. Foto: FIA World Rallycross

Kristoffersson glödhet i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson leder kvalet till Portugals VM-race i rallycross efter den första dagen. Kristoffersson vann nämligen båda kvalracen och ser stark ut i årets andra VM-deltävling.

Man kunde lägga karbonpapper på tätduon i lördagens båda kvalrace. Kristoffersson vann det första, och hade Petter Solberg bakom sig som tvåa. I det andra kvalet, Q2, så blev slutställningen densamma. Kristoffersson vann och tog 50 nya poäng – och Solberg styrde in som tvåa och fick med sig 45 poäng.

Därmed leder Kristoffersson på 100 poäng före Solberg på 90 poäng.

Ekström sexa efter första dagen

Det är svenskt även på fjärde och femte plats. Kevin Eriksson, som inte hade någon rolig start i Barcelona, ligger fyra medan vinnaren och den regerande världsmästaren Mattias Ekström ligger femma efter lördagens båda kvaltävingar.

Ekström har kört in två sjätteplatser, men brukar alltid ha en växel till att lägga i under dag två. Kvalet fortsätter i morgon söndag, där det också är semifinaler och finaler.

SVT Sport sänder racen från Portugal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.