Johan Kristoffersson vann i norska Hell men skadade samtidigt foten och är osäker på start till helgens STCC-tävlingar. Foto: Fia World Rallycross

Kristoffersson: ”Inget benbrott”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson skadade högerfoten i samband med rallycross-VM-racet i norska Hell. Efter läkarutlåtande är det mycket tveksamt om Kristoffersson kör helgens STCC-deltävling på Solvalla.

– Som status är nu kommer jag inte att klara av att köra, men jag hoppas på en snabb förbättring, säger Johan Kristoffersson till SVT Sport.

Kristoffersson, som leder VM-serien efter sex deltävlingar, blev påkörd av en bil i depån i samband med tävlingarna i Norge. Men beskedet från läkarna efter röntgen var hyfsat positiva.

– Det var inga benbrott i foten, och det gjordes även ett ultraljud för senor och hälsenor och det såg bra ut, så det var positivt, säger Johan Kristoffersson.

Frågetecken för Solvalla

Däremot lär det bli svårt för honom att kunna köra helgens STCC-tävling på Solvallas travbana i Stockholm.

– Jag högerfotsbromsar i STCC, och den högerbelastningen klarar jag inte av just nu, men med en snabb förbättring under veckan så skad et var möjligt att köra, säger han till SVT Sport.

Kristoffersons tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.