Kristoffersson vann VM-premiären i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson var snabbast i kvalet.

Det blev även seger för Kristoffersson i VM-premiären i Höljes.

– Det betyder otroligt mycket. Först och främst 30 poäng, så det känns otroligt bra, säger en nöjd Johan Kristoffersson till SVT Sport.

Johan Kristoffersson var snabbast av alla i kvalet. I finalomgången höll den fina formen i sig. Han vann den första deltävlingen.

Kristoffersson var bäst i VM-premiären i Höljes och vann.

”Känns otroligt bra”

– Det känns otroligt bra. Jag hade ett svårt utgångsläge i Q1 där jag startade från fjärde spår. Men det var blött då och fick på en bra start och kunde komma ut först och därav vinna. Jag hade svårare i andra starten och kom ut bakom Mattias. I tredje heaten kunde jag ha en bra tid, säger Kristoffersson till SVT Sport.

– Jag fick starta först i semin. Jag hade en bra semi och starten i finalen var helt fantastisk. Det går inte att be om mer. Därifrån har man så mycket fördel av att ligga längst fram.

Mattias Ekström gjorde comeback i VM-serien. Han överraskade i kvalet och kunde även köra in bakom Kristofferson till slut. Han blev tvåa.

Anton Marklund körde i mål som trea men drog på sig 30 sekunders tidstillägg efter att ha tryckt bort regerande världsmästaren Timmy Hansen i startkurvan. Marklund slutande femma och Hansen sist i finalen. Tredjeplatsen tog istället tysken Timo Scheider.

SE OCKSÅ: Experten Jonas Kruse inför söndagens fortsättning:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.