Foto: Bildbyrån

Mattias Ekström fortsätter dominera i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Inför årets tredje deltävling i Belgien är Mattias i klar ledning efter de två första kvalomgångarna. – Bilen går jättefint. Jag måste bara putsa lite på starterna, säger Mattias till SVT Sport.

Ekström kom till belgiska Mettet i delad VM-ledning i rallycrossen tillsammans med regerande världsmästaren Petter Solberg som är femma efter första dagen. Efter segern på Hockenheim förra helgen tycks EKS-föraren fortsätta på den inslagna vägen.

Närmast Ekström jagar Sébastien Loeb som var snabbast av alla i första kvalet, Q1. Ryssen Timur Timurzyanov visade bättre takter än på länge och håller en tredjeplats. Johan Kristoffersson är fyra och näst bäste svensk.

– Startpositionerna har inte gett mig möjligheten att visa vår riktiga potential. Men vi har bra fart i bilen, berättar Kristoffersson.

Ytterligare tre svenskar är just nu på rätt sida strecket för en semifinalplats. Anton Marklund är sjua, Timmy Hansen ligger åtta medan Kevin Eriksson är elva. Robin Larsson fick punktering i första heatet och är just nu 13:e man, just utanför semifinal.

Deltävlingen i Belgien fungerar också som den första av fem i Europamästerskapet.

Sändningstider

Söndag 15 maj

14.00–16.00: Tredje VM-deltävlingen, rallycross. SVT1.

Kommentator: Johan Ejeborg.

Expert: Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.