”Är något alla förare drömmer om”

Uppdaterad
Publicerad

Klara Andersson, 21, från Löberöd leder 2150-klassen i rallycross-SM inför helgens superfinal i Arvika.

En avslutande tävlingshelg är nu allt som står mellan supertalangen och ett SM-guld.

– Att slåss om ett guld är något alla förare drömmer om, säger hon till SVT Sport.

Vårens SM-premiär i Höljes blev inte vad seriöst satsande rallycross-talangen Klara Andersson och hennes team hade förväntat sig. Efter en helg med massor av problem låg Andersson på en modest 14:e plats efter årets första SM-deltävling.

Men så sakteliga har de goda resultaten trillat in under sommarens deltävlingar och efter senaste SM-helgen i Västerås är det nu Andersson som toppar rallycrossens 2150-klass, som fått SM-status inför denna säsong.

– Jag är väldigt stolt över att vi kunde slå tillbaka, det är inte alltid lätt när man har förhoppningar som inte alltid blir som man vill, säger Klara Andersson.

Inför helgens superfinal leder Andersson SM-tabellen – fyra poäng före tvåan David Hjertberg.

– Att slåss om ett guld är något alla förare drömmer om, så det vore ju dumt att inte njuta av det, vi kommer ge allt vi har. Är det menat så kommer det att bli så, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.