Väntat SM-guld för Johan Kristoffersson

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Eriksson gjorde ett bragdlopp i finalen i Super Car.

Han hade ledningen före storfavoriten Johan Kristoffersson som han höll bakom sig, trots flera attacker.

Men på sista varvet gick bilen sönder och Kristoffersson kunde defilera in i mål till en finalseger.

– Oliver hade lite otur med en punktering. Jag är glad att jag kunde bjuda tittarna på en show, sa Kristoffersson till SVT efter finalen.

Eriksson slutade trea i finalen, efter Linus Westman som tog hand om andraplatsen. Oliver Eriksson får trösta sig med ett totalsiilver i SM.

74-årige legendaren Per Eklund tog sig runt de fem varven i semifinalen, men slutade sexa och sist i sitt heat, en bit efter de övriga i fältet.

I klassen RM 2150, där RM står för Riksmästerskap, vann Björn Putte Alvarsson efter att tagit hem den sista deltävlingen strax före störste utmanaren August Krokström som rullade in i mål några sekunder efter.

Per Berglund var i praktiken klar mästare i 2400-klassen. Han kom tvåa i finalracet efter Simon C Claesson. Brons blev det till Rasmus Carlsson.

I junior-SM 2150 blev slutstriden om guldet ytterst dramatiskt. Filip Martinsson vann guld trots att han kom in sist med ett intryckt vänster framdäck. Klara Andersson missade guldet när hon bara kom fyra efter att ha sladdat bort sig i jokerkurvan. Alexander Jeppsson, som vann loppet, fick nöja sig med en bronsmedalj.

Andreas Israelsson vann finalen i Supernationella och tog hand om silvret före Micke Nilsson, som kom tvåa i finalen. Per-Erik Blomqvist var klar SM-segrare sedan tidigare.

KLIPP: Två generationer rallycross i samma tävling (7 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.