Johan Kristoffersson blev tvåa i säsongspremiären i RallyX Nordic. Foto: Bildbyrån

Kristoffersson tvåa i premiären i RallyX Nordic

Uppdaterad
Publicerad

Svenska racingstjärnan Johan Kristoffersson slutade tvåa i säsongspremiären av RallyX Nordic.

Han kunde inte hota jamaicafödde Fraser McConnell i lördagens final i danska Nysum.

– Johan tog en tidig joker i finalen och tvingades till tre omkörningar, och då slank McConnell undan, säger teamchefen Tommy Kristoffersson till SVT Sport.

Johan Kristoffersson var poängbäst i RallyX Nordics premiär i danska Nysum på lördagen – och leder mästerskapet efter första dagen.

Men den trefaldige värlrdsmästaren vann inte finalheatet.

Efter seger i grundomgången – blev det en andraplats i både semi- och finalheatet.

Jamaicafödde Fraser McConnell gamblade och tog jokervarvet sent i finalen. Det räckte för att besegra jagande Kristoffersson – som hade en annan strategi.

– I den här finalen åkte vi fyra varv, mot normala sex varv som det är i VM. Vi gamblade lite och gick ut offensivt och tog jokervarvet på första varvet. Men då får man också räkna med mycket trafik, och Johan fick göra tre omkörningar för att komma ifatt McConnell. Han fick fritt spår direkt, tog sitt jokervarv sent och slank ifrån. Men han gjorde det bra, säger Tommy Kristoffersson.

”Tufft idag”

Det var McConnells första seger i en supercar-bil i RallyX Nordic.

Team Kristoffersson får ladda om över natten – för nya race under söndagen på samma bana.

– Det var tuftt idag, men det här är ändå nyttigt för oss. Vi gjorde vad vi kan idag. Men här smäller det i både första och andra sväng. Vi får ge bilen lite kärlek över kvällen och natten, och ta nya tag imorgon. För att vinna imorgon krävs det att vi får till startproceduren bättre, säger Tommy Kristoffersson.

KLIPP: Johan Kristoffersson tog historisk seger i Extreme E (4 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.