Svensk trippel. Johan Kristoffersson tvåa, Mattias Ekström etta och Timmy Hansen trea. Foto: Fia World Rallycross

Svensk dominans på Hockenheim

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson är klar final på Hockenheim. Han besegrade kvalvinnaren Sebastien Loeb i den första semifinalen och kör därmed sin tredje raka final i årets VM. Även VM-ledaren Mattias Ekström är finalklar, efter seger i den andra semifinalen, dit Timmy Hansen också kvalificerade sig.

Mattias Ekström har gjort precis som han gjort i de två inledande tävlingarna i årets VM-serie. Han smyger i kvalet och när semifinalerna körs så är han på topp. Likadant i Hockeheim, där han vann den andra semifinalen före Timmy Hansen. Med till final också, finländaren Heikkinen.

Johan Kristoffersson hade stundtals en hård kamp med Loeb under semifinalen, som Kristoffersson gick segrande ur. Svensken hade också dagens snabbaste varvtid på det fjärde varvet.

Han fick med sig Petter Solberg och Loeb till final.

Jag är riktigt nöjd med det heatet, säger Johan Kristoffersson om semifinalen.

Däremot ingen final för Kevin Hansen. Den unge svensken hade problem i det hala underlaget efter regnet som kom, och gick i skyddssargen redan i warm-upen, men kunde komma till start. I heatet gick han dock av banan tidigt och chansen till final försvann.

Inte heller Kevin Eriksson lyckades ta sig till final.

SVT sänder live från Hockenheim i dag med start 10.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.