Johan Kristoffersson. Foto: Bildbyrån

Nytt SM-guld till Johan Kristoffersson i rallycross-SM

Uppdaterad
Publicerad

Vid rallycross-SM i Arvika blev det ännu ett SM-guld till Johan Kristoffersson.

Segern i Supercar säkrade alltså hans andra raka SM-guld i klassen.

– Det känns otroligt bra att ta den segern och den andra raka SM-segern på hemmaplan, säger Johan Kristoffersson till SVT Sport.

Johan Kristoffersson tog idag sitt andra raka SM-guld i Supercar.

På hemmabanan i Arvika säkrade han segern efter att ha fått en bra start och hållit ut hela vägen.

Det sista varvet blev en transportsträcka för Kristoffersson som vann med god marginal. Han har även säkrat totalsegern i RallyX Nordic. Tvåa blev Fraser McConnell och tredjeplatsen gick till Anton Marklund.

– Det känns jättebra. Jag hade ett bra försprång i RallyX Nordic men i motorsport kan allting hända. Det känns otroligt bra att ta den segern och den andra raka SM-segern på hemmaplan, säger Johan Kristoffersson till SVT Sport.

SM-guld till Jansson

I 2400-klassen blev det dramatiskt när den tidigare svenska mästaren Berglund körde av banan så att bilen voltade. Vann gjorde istället hemmaföraren Jim Jansson, som efter imponerande körning säkrade guldet.

– Målet var medalj så det har jag nått, det känns jävligt bra, säger Jim Jansson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.