Arvikas VM-kung ska utses

Uppdaterad
Publicerad

Två vinnarskallar.

Bägge från Arvika.

I helgen möts dom i VM i Höljes inför 40 000 åskådare.

69-årige Per Eklund är legenden som varit rallycrossens verkliga pionjär i Sverige.  Nu gör han sin 51:a (!) säsong och har fått en nytändning med en VW-bubbla som Per och hans team byggt.

– Det är den första i VM så det blir förstår spännande, säger Per till SVT.

rallycross-vm

Bilen kommer norrmannen Daniel Holten att köra. Per ska också köra i värstingklassen i en Saab.

Frågan är vem som är herre på täppan i Arvika.

Johan Kristoffersson har snabbt nått stora framgångar och ligger tvåa i VM-tabellen. Efter två misslyckade försök att vinna i Höljes hoppas 26-åringen nu på en fullträff.

– Vi får inte släppa iväg Petter Solberg för långt i ledningen. Jag ska göra precis allt jag kan i helgen.

26-åringen har vunnit såväl STCC som Porsche Carrera Cup och är tillsammans med Mattias Ekström den störste multitalangen i svensk bilsport.

– Även om jag ska hålla på ett bra tag framöver lär jag inte komma i närheten av Eklunds 51 säsonger, fortsätter Johan som följt Eklund på nära håll sen barnsben.

Per har alltid haft ett gott öga till Johan.

– Jag hade stenhårda fighter med Johans pappa Tommy i alla år han körde rallycross. Han var en riktig ärkerival, men lille Johan blev ”min pöjk” . Han kom gärna förbi vårt tält och fick glasspengar, minns Per.

Frågan är hur det är ställt efter helgens VM-deltävling.

Snart vet vi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

rallycross-vm

Mer i ämnet