Världscupen i hoppning

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskar deltar i dagens världscuphoppning från La Coruna, Spanien – en av dem en debutant.

Det är den sjunde omgången av världscupen som väntar i La Coruna. Jacob Hellström kliver in i karriärens första världscuptävling. Med sig har han Irma Karlsson, som så här långt samlat ihop 24 poäng och ligger på 13:e plats i totala världscupen.

Jacob Hellström gör världscupdebut som 41-åring.

– Det är häftigt att ridsporten inte bara är totalt jämlik mellan kvinnor och män, utan att man också kan göra karriär oavsett ålder. Det handlar inte om att ”peaka” som yngre, utan det handlar mer om erfarenhet och förutsättningar, sade han i en intervju med Hippson.se tidigare i veckan.

Hellström fick förfrågan av Henrik Ankarcrona förra veckan.

– Jag kände att det var en chans jag inte kunde tacka nej till. Det är en bit att köra, skitlångt faktiskt, 275 mil enkel resa. Men det är det värt, våra hästar är vana vid att resa långt så de gör det bra, sade han i intervjun.

SVT sänder direkt i Play från 16.55 och ett sammandrag i SVT2 klockan 22.55.

Kommentator: AnnaMaria Jansson

Expertkommentator: Lotta Björe.

Se tävlingen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.