Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Lotta Björe och Henrik von Eckermann. Foto: TT/Bildbyrån.

Björe inför VC-hoppningen i La Coruna: ”Allt går von Eckermanns väg”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag sänder SVT världscuphoppningen från spanska La Coruna, där formstarka världsettan Henrik von Eckermann jagar nya toppresultat.

 – Allt går hans väg nu, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Världscupen rullar vidare på spansk mark – från Madrid till La Coruna. Sverige respresenteras av Wilma Hellström, Petronella Andersson och storstjärnan Henrik von Eckermann, som är inne i en väldigt positiv period.

”Spelar ingen roll vilken häst han sitter på”

von Eckermann är etta på världsrankingen, trea i totala världscupen och vann nyligen två klasser under prestigefyllda Sweden International Horse Show.

– Det spelar ingen roll vilken häst han sitter på, för han är inne i ett riktigt vinnarstim där allt går hans väg! Alla hans hästar är snabba, och nu vill han nog plocka så många poäng som möjligt på den här sidan av året – med en plats i världscupfinalen i Omaha som målbild, säger Lotta Björe.

”Wilma är jätteintressant”

Förutom von Eckermann representeras Sverige av Petronella Andersson och Wilma Heslltröm, som blev bästa svensk i Madrid förra helgen, på plats 13.

– Wilma har gjort tre starter i världscupen, varav alla tre har slutat med omhoppning och poäng, så hon är jätteintressant och har visat en hög lägstanivå. Om hon går till omhoppning igen kan hon nog förbättra den. Petronella verkar också vara i bra form, så jag är hoppfull.

Vilka internationella storstjärnor ser du fram emot att se?

– Frankrikes Julien Epaillard, som vann i Madrid förra helgen, blir livsfarlig. Han är otroligt svårslagen. Men det här startfältet är så starkt att det är svårt att tippa. Det är så många som satsar på världscupen nu, eftersom mästerskapssäsongen inte är lika påfrestande, säger Lotta Björe.

KLIPP: Peder Fredricson vinner GP-hoppningen efter dramatisk omhoppning (27 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Så sänder SVT:

Söndag 4 december

SVT1 16.50-18.00: Världscupen i hoppning: La Coruna

SVT Play: 16.50-19.45: Världscupen i hoppning: La Coruna

Kommentator: AnnaMaria Fredholm

Expert: Lotta Björe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.