Peder Fredricson och All In. Foto: Bildbyrån

Blågul trio hetast i Stuttgart – och All In är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann toppar rankingen. Peder Fredricson och Douglas Lindelöw är topp 20. I dag rider de i Stuttgart – den världscupdeltävling där ALLA vill vara med.

Egentligen har Sverige bara en startplats i världscupen, men eftersom ryttarna just nu radar upp framgångar får tre starta i Tyskland. 

– Ryttarna är sina egna bästa ambassadörer. Våra ryttare har gott rykte och har gjort bra resultat, och arrangörerna bjuder gärna in dem om de har möjlighet. Ser man på till exempel Peder och Henrik är det klart att de är attraktiva, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Tidningen Ridsport.

– Att vara tre ryttare på plats ger självförtroende, det ska bli häftigt att se dem. Jag tror dessutom att de triggar igång varandra till goda resultat, säger SVTs expert Lotta Björe.

– Jag ser fram emot en spännande hoppning.

Målet är tre finalplatser

Med tanke på trions imponerande världcupstart, Lindelöw är just nu på plats 16 med 15 poäng, Fredricson är på 17:e plats med 13 poäng och von Eckermann toppar alltså med hela 34 poäng, är målet att alla tre ska nå finalen i Paris i mars.

Hur många poäng som krävs är olika från år till år, men runt 38-40 brukar räcka.

”Peder och All In kan ta en pallplats”

På söndag gör dessutom en kär bekant entré, EM-guldmedaljören All In är tillbaka.

– Peder och All In kan ta en pallplats, det spelar ingen roll att de haft ett litet avbrott, säger Lotta Björe.

Douglas Lindelöw rider Zacramento, ett ekipage som bör vara sugna på revansch efter den fallna bommen i Verona senast, och Henrik von Eckermann rider Newton Abbot istället för Mary Lou.

– Det ska bli riktigt kul att se Newton Abbot, de har gått otroligt fina, stora hoppningar, men jag har faktiskt aldrig sett dem tillsammans, säger Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.