Henrik von Eckermann med Fancy Me Foto: Bildbyrån/Arkiv

Stjärntätt startfält i Göteborg Horse Show

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett stjärnfyllt startfält på Gothenburg Horse Show 19-23 februari. Såväl Peder Fredricson som Henrik von Eckermann kommer till start.

– Ryttarna laddar för fullt för att komma hem och visa upp sig för hemmapubliken. Det är alltid en fantastisk stämning i Scandinavium, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som har tagit ut sju svenska hoppryttare.

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson, Stephanie Holmén, Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson kommer till Scandinavium.

– Göteborg är alltid en höjdpunkt under inomhussäsongen. Vi vill väldigt gärna komma hem och visa publiken att de internationella framgångarna inte är en tillfällighet, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Ytterligare fyra ryttare till de femstjärniga tävlingarna kommer att tas ut i nästa vecka.

Gothenburg Horse Show är sista deltävlingen i Longines FEI Jumping World Cup, västeuropeiska ligan och Peder Fredricson ligger 25:a.18 västeuropeiska ryttare kvalar till finalen i Las Vegas 15-19 april.

– Peder har fortfarande en god chans att ta sig till finalen. Han hoppas givetvis plocka poäng både i Bordeaux och Göteborg, säger Henrik Ankarcrona.

ARKIV: Se när Peder Fredricson vann EM-guld på Ullevi (27 augusti 2017)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.