Byström tror på medalj för dressyrlaget

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Gunilla Byström är inte överraskad över dressyrtruppen som är uttagen till EM i Göteborg.

– De gav ett starkt besked i Aachen när de blev trea. Tyskland blir svårslaget men jag hoppas verkligen på en medalj den här gången.

Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel, Therese Nilshagen och Rose Mathisen kommer att representera Sverige i dressyr på EM i Göteborg.

– De tre första är ju ganska självskrivna. Patrik och Therese har gjort fantastiska resultat och Tinne är ju stabil, säger SVT:s expert Gunilla Byström.

När hon fick gissa vilka som var uttagna var det svårt att välja mellan Rose Mathisen och Malin Nilsson som fjärde ryttare. Nilsson som var med och tog brons i Aachen grand prix tidigare i juli, blir reserv till EM.

– Hon har framtiden för sig. Naturligtvis vill ju alla rida EM men jag tror att hon är oerhört stolt och lycklig över det hon gjorde i Aachen. Som första reserv tror jag att hon är jättenöjd, och med den utvecklingen hon gjort i raketfart och slagit sig in bland alla ringrävar, säger Byström.

Nilshagen gör comeback

Therese Nilshagen var borta under OS på grund av en skada men gör nu mästerskapscomeback med Dante Weltino OLD.

– Det är ju en fantastisk häst och jätteduktig ryttare. De är gröna i sammanhanget men hon verkar ju inte ha några nerver alls, bara att gå in och rida.

Tinne Vilhelmsons häst Don Aurelio skadades tidigare i år och hon kommer i stället att rida Paridon Magi.

– Hon har en enorm erfarenhet och ger inte bort ett enda poäng. Hästen är mindre erfaren än Don Aurelio men hon får ut varenda gnutta som finns i den hästen, men jag tror inte på medalj individuellt men hon kommer att göra en stabil och bra insats för laget, säger Byström.

För laget som helhet tror hon på pallplats.

– Det är jättetufft men de gav ett starkt besked i Aachen när de blev trea. Tyskland blir svårslaget men jag hoppas verkligen på en medalj den här gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.