Dubbelt svenskt på pallen i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Det blev franskt i topp i Grand Prix Hermés.

Men bakom vinnaren Kevin Staut var det dubbelt svenskt på pallen i form av Henrik von Eckermann, tvåa och Peder Fredricson, trea.

– Hästen hoppade fantastiskt som vanligt, men jag är verkligen besviken på min egen ridning, säger von Eckermann till tidningenridsport.se.

Den stora GP-klassen i Paris är en av årets mest prestigefyllda tävlingar. Tolv felfria ryttare gick vidare till omhoppningen och tre av dem var svenskar. Angelica Augustsson Zantonelli var först ut men åkte på ett nedslag och slutade på en åttonde plats, men desto bättre gick det för Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

Den sistnämnde var först ut av de två och tog ledningen efter en felfri hoppning tillsammans med Hansson WL.

– Det var en svår omhoppning, jag gick inte fullt ut för jag ville klara nollan och i slutändan var det riktigt små marginaler, säger Fredricson till ridsport.se.

Strax efter blev han dock passerad av hemmahoppet Kevin Staut och då var det upp till von Eckermann och hans King Edward om det skulle bli någon svensk förstaplats eller inte. Men han nådde inte riktigt hela vägen fram och missade segern med 55 hundradelar.

– Jag är besviken på min egen ridning. Han känns riktigt, riktigt bra, bättre än nånsin. Det känns som att segern är serverad på silverfat och jag borde ridit bättre, säger von Eckermann.

För Fredricson och Hansson WL var tredjeplatsen en stor framgång med tanke på hästens skadeuppehåll.

– Man vill ju alltid vinna men att han är tillbaka på femstjärnig GP känns väldigt bra. Att hitta såna här hästar är inte lätt och jag är enormt tacksam mot ägarna att han är hos mig, säger Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.