Louise Etzner Jakobsson med en av bronsmedaljerna från Rio. Foto: Bildbyrån

Dubbla bronsmedaljören fick ta emot folkets jubel

Uppdaterad
Publicerad

Louise Etzner Jakobsson hyllades idag vid Stockholms slott under vaktavlösningen för sina dubbla bronsmedaljer under Paralympics i Rio.

– Det var fantastiskt fint, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Det är tradition att Försvarsmakten och Beridna Högvakten tar med sig medaljörer vid vaktavlösningen. Ryttaren Peder Fredricson har fått göra det tidigare, och idag var det Jakobssons tur.

”Väldigt vackert”

Dubbla bronsmedaljören kom in i en vagn för att följa vaktavlösningen och alla stod i givakt. Louise fick ta emot Svenska Ridsportsförbundets förtjänstplakett i guld.

Paralympics

– Jag är väldigt imponerad av både hästar och ryttare. Att både rida och spela trumpet, det är häftigt, säger Louise Etzner Jakobsson.

– Det var väldigt vackert och ordföranden från ridsportförbundet och Gotlands landshövding höll fina tal, säger hon.

”Svensk ridsport är stark”

– Jag tog emot olympierna när Peder Fredricson kom hem med en silvermedalj i hoppning. Då konstaterade jag att svensk ridsport är stark. Så en knapp månad senare kommer Louise Etzner hem med två medaljer från Paralympics. Det är fantastiskt, sa Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande, under sitt hyllningstal på Yttre borggården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet