Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

EM i fara för Rolf-Göran Bengtsson

Uppdaterad
Publicerad

Med 49 dagar kvar till den första hoppklassen på EM i Göteborg är läget kring Rolf-Göran Bengtsson skadade topphäst Clarimo Ask fortfarande osäkert. Vill det sig riktigt illa missar Bengtsson mästerskpet.

– Vi är på ovisst djupt vatten, säger Bengtsson till SVT Sport.

Det svenska laget vann nationshoppningen i Rotterdam under midsommarhelgen. Men segern hade en bitter eftersmak.

Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo gjorde en fin felfri första omgång men ekipaget ströks inför andra rundan. Clarimo trampade snett och skadade benet.

Hingsten är fortfarande inte återställd – nu är EM i Göteborg i fara.

”Ute på ovisst djupt vatten”

– Veterinärerna jobbar fortfarande för att se vad vi måste göra, men det finns ingen tidsplan. Tiden får utvisa hur lång tid han behöver, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

– Vi är ute på ovisst djupt vatten.

Känner du nån oro inför EM?

– Tiden går ju, men vi får gilla läget som det är just nu. I och med att jag inte kommer med till Falsterbo så galopperar tiden ifrån oss.

Skulle Clarimo inte hinna återhämta sig går den svenska publiken i Göteborg miste om en stor profil. Rolf-Göran Bengtsson har ingen annan häst redo för EM.

Förbundskapten Henrik Ancarcrona presenterade laget till Falsterbo under tisdagen. Men vilka ryttare som får chansen i EM är ännu inte bestämt.

Så sänder SVT från Falsterbo, EM i fälttvälan och EM i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.