EM-notan växer: ”En katastrofal felberäkning”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom uppgifterna att EM i Ridsport går 55 miljoner back. Göteborgs kommun kommer enligt beräkningar få en nota på minst 68 miljoner när alla kostnaderna är färdigräknade.

David Lega, (KD), som är 2:e vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden sitter också som ledamot i Göteborgs Stadshus AB. Därunder ligger Got Event, kommunens eget eventbolag, som arrangerade EM i Ridsport.

– Det är en katastrofal felberäkning. Vi måste ha externa som tittar på detta. Hur kunde det gå så fel?

Drabbar inte Ridsportförbundet

1995 när friidrotts-VM gick med förlust hamnade Göteborgs kommun och Svenska friidrottsförbundet i en ekonomisk karusell, där VM-bolaget gick i konkurs och friidrottsförbundet hotades av samma sak. Den här gången täcker kommunen kostnaderna. Förlusten drabbar inte Ridsportförbundet.

– Ska risken ligga på dem, då är det nog slut med att få mästerskap till Sverige. Och andra sidan kan man diskutera: ”ska Göteborg ta all risk?” Det måste finnas någon balans i det, men jag tycker inte att det är avtalet som är problemet här. Jag tycker att det är att vi inte kan räkna, säger Lega.

Se mer i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.