Bold Eagle. Foto: Bildbyrån

Storfavoriten galopperade i första försöket

Publicerad

Storfavoriten Bold Eagle galopperade bort sig ur handlingarna i det första försöket. Ringostarr Treb gjorde dock sitt för att motsvara förväntningarna i det andra försöket i Elitloppet på Solvalla.

Första försöket i Elitloppet på Solvalla blev väldigt dramatiskt. Storfavoriten Bold Eagle, körd av Franck Nivard, var alltför hetsig och galopperade kort efter start. Segern gick överraskande till Lionel med Göran Antonsen i sulkyn. Ekipaget kom tidigt fram utvändigt om ledande Dreammoko, körd av Björn Goop. Hästen tränas av Daniel Redén.

Lionel segrade på 1.09,7 och den norska glädjen var enorm.

– I sista kurvan var jag hundraprocentigt säker på att vinna. Lionel var enormt fin i dag, sade Antonsen, som även äger hästen.

Dreammoko/Björn Goop höll till andraplatsen före franske Up And Quick/Jorma Kontio och danske TakeThem/Steen Juul.

Ringstarr Treb spelades till favorit i det andra försöket och gjorde sitt jobb. Men kusken Wim Paal fick köra hårt för att återta ledningen efter 500 meter. Väl tillbaka i spets fick Ringostarr Treb dra ner på tempot till långsamma 1.12,2 första varvet. Svenske Propulsion, körd av Örjan Kihlström, ökade tempot utvändigt runt slutsvängen men kunde inte hota vinnaren som vann utan besvär på 1.10,8.

Propulsion fullföljde bra till andraplatsen.

Hemmahästarna Nadal Broline/Ulf Ohlsson och Pastore Bob/Johan Untersteiner gick vidare till final som trea och fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer