Ny svensk succé i VC-finalen – von Eckermann totaltvåa

Uppdaterad
Publicerad

Femma i går – trea i dag.

Henrik von Eckermann fortsätter att imponera i världscupfinalen i hoppning i Paris – och är tvåa inför söndagens sista finalhoppning.

Douglas Lindelöw skuggar på delad fjärdeplats.

– Jag ser verkligen fram emot söndag, säger von Eckermann till SVT Sport.

von Eckermann och Lindelöw kom till dagens fortsättning av finalhoppningen som femma respektive nia.

Och i dag fortsatte svenskarna att prestera.

Lindelöw – med hästen Zacramento – var först ut av svenskarna under fredagskvällen och säkrade en plats i omhoppningen efter att ha varit felfri med tiden 74,11.

von Eckermann – med hästen Mary Lou – var sedan ännu lite vassare. Också han felfri, och med fina tiden 72,60. Det var tredje bästa felfria resultat i fredagens grundomgång.

– Man blir nästan mållös. Otroligt vad de levererar. De följer planen till pricka, sade förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport efter grundomgången.

Svenskarna med i toppen

I omhoppningen lade världstvåan Harrie Smolders tidigt ribban skyhögt med felfri ritt och tiden 33,22 på hästen Emerald.

Lindelöw var snabbast av alla de nio ekipagen i omhoppningen men drog på sig en sen rivning och slutade åtta. Men Lindelöw avancerar ändå i finaltotalen och ligger på en delad fjärdeplats inför söndagens avgörande.

Intervju med Lindelöw efter fredagens hoppning:

von Eckermann fortsatte att hålla samma höga nivå i omhoppningen, och tog sig in med en dubbelnolla och tiden 33,92. Det räckte till en tredjeplats i den andra finalen och han är därmed tvåa totalt inför söndagens sista finalhoppning. 

– Jag är väldigt nöjd. Särskilt med hästen. Hon hoppar fantastiskt i bägge rundorna. Det blir två stora rundor som är kvar och det är mycket som kan hända. Jag ser verkligen fram emot söndag, säger von Eckermann till SVT Sport.

Elizabeth Madden vann kvällens final framför Harrie Smolders och leder totalt inför söndagen. När poängen nu omvandlas till fel är hon fyra fel framför von Eckermann och sex fel före Devin Ryan.

Totalställningen topp tio i världscupfinalen i hoppning

Placering och fel

1. Elizabeth Madden 0

2. Henrik von Eckermann 4

3. Devin Ryan 6

4. Olivier Philippaerts 8

4. Mclain Ward 8

4. Douglas Lindelöw 8

7. Harrie Smolders 9

7. Carlos Enrique Lopez Lizarazo 9

9. Pieter Devos 11

10. Roger Yves Bost 12

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.