Henrik von Eckermann visade prov på fin form. Foto: Bildbyrån

Fint formbesked för Henrik von Eckermann

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann och King Edward fick ett fint formbesked inför världscupfinalen nästa månad med ett bli trea i GP-tävllingen i s-Hertogenbosch, Nederländerna.

– Att få komma dit och känna att allt är som det ska vara och att det känns så bra som det gör. Det är väldigt viktigt för mig om man ser framåt, säger von Eckermann till SVT Sport efter den fina känslan med King Edward som han vann VM med i augusti.

Ekipaget var ett av 16 som tog sig till omhoppningen.

– Jag hade gärna vunnit men får vara nöjd med tredjeplatsen. Han hoppade fantastiskt och det var väldigt kul. Det kändes jättebra igen efter att Göteborg inte var så bra så det är positivt.

Peder Fredricson tillbaka som sjua

Vann gjorde amerikanen McLain Ward med HH Azur på 37,86 och vann 3,7 miljoner kronor. Tvåa blev Julien Epaillard på Donatello d'Auge med 38,06 (2,3 miljoner kr). von Eckermann och King Edward hade 38,52 (1,7 miljoner kr).

Efter ett kortare uppehåll var Peder Fredricson och Catch Me Not tillbaka med en sjundeplats för EM-brons-ekipaget från 2021.

Världscupfinalen avgörs i Omaha, Nebraska, 4-7 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.