EM-guld för Peder Fredricson och All In

Uppdaterad
Publicerad

Han var felfri hela vägen fram till den sista och avgörande rundan på Ullevi. Ett nedslag i finalen – men det räckte ändå. Peder Fredricson och All In vann EM-guld på hemmaplan.

– Wow, helt otroligt, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Sist av alla finalryttare travade Peder Fredricson in till jublet från 15 123 åskådare på Ullevi i Göteborg.

Redan från dag ett var siktet inställt på guld och 45-åringen var också i ledning på noll fel när finalen inleddes.

Med nerver av stål var det blågula hemmaekipaget återigen felfria i den första rundan och fick starta sist även i den andra.

När irländske konkurrenten Cian O'Connor drog på sig fyra fel stod det klart att Fredricson hade råd med en rivning i jakten på guld. Och mot slutet av banan, på det tionde hindret, kom också EM:s första rivning.

Men det räckte ändå – Fredricson vann guldet. Silver till Nederländernas Harrie Smolders på Don VHP Z och bronset till irländaren Cian O'Connor på Good Luck.

– Äntligen guld. Det här är över alla drömmar jag har – det här är väldigt stort, säger Fredricson i segerintervjun med SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.