Det svenska EM-laget tog silver. Foto: Bildbyrån

Hela EM-silverlaget till Friends

Uppdaterad
Publicerad

Att det blir ett högklassigt startfält på Sweden International Horse Show på Friends Arena i slutet av november har SVT Sport berättat om tidigare. Nu är det även klart att hela det svenska EM-silverlaget kommer till start

Hela det svenska silverlaget från EM i Göteborg finns bland de sju hoppryttare som förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut.

– Det här är en jätteviktig tävling för oss. Det känns fantastiskt kul att ha EM-laget på plats, säger Ankarcrona.

– Förutom silverlaget har vi tre väldigt intressanta och formstarka ekipage som visat framfötterna i Grand Prix-klasser runt om i världen, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Ankarcrona menar att tävlingen är viktig för svensk hoppsport.

– Det är svårt att få plats på internationella tävlingar. Här får vi starta med nio ryttare och det är kul att fler får chansen att rida på så här bra tävlingar. På så sätt är det en jätteviktig tävling för oss. Det är dessutom stort och häftigt att få rida på nationalarenan i huvudstaden.

Förutom stora namn i hoppningen så blir det färska europamästare  i såväl dessyr som i fälttävlan på Friends, Peder Fredricson mästare i, hoppning kommer men också Isabell Werth, dressyrmästaren och EM-guldmedaljören i fälttävlan, Ingrid Klimke.

– Vi har ett unikt vasst startfält, säger sportchefen Malin Baryard Johnsson.

Tävlingarna sänds i SVT och avgörs 30 november – 3 december.

Uttagna svenska hoppryttare är:

Malin Baryard Johnsson

Douglas Lindelöw

Peder Fredricson

Henrik von Eckermann

Evelina Tovek

Jonna Ekberg

Stephanie Holmén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.