Henrik von Eckermann har haft en fin säsong och fick jubla även i Göteborg i våras. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik von Eckermann bäst i Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann vann med hästen Chacanno på höjden 1,50-1,55 när Global Champions Tour inleddes i Madrid. Evelina Tovek slutade åtta med ekipaget Castello.

Von Eckermann som vann 1,45-hoppningen förra helgen i franska La Baule är i storform.

– Den såldes och så kom den tillbaka till mig när jag startade eget, säger von Eckermann, som red Chacanno för drygt ett år sedan, enligt ridsport.se.

Evelina Tovek som gjorde sin första GCT-tävling i Shanghai för tre veckor sen var bäst av svenskarna då. I Madrid red hon två felfria rundor under fredagen och slutade på en meriterade åttondeplats.

Fredagens tävling var den första av två i helgen och svenskarnas team Mexico Amigos är nu i ledning inför avgörandet i GCL-klassen i morgon.

Douglas Lindelöw trea i Frankrike

Samtidigt som von Eckermann och Tovek höll den svenska fanan högt i Madrid hoppade Douglas Lindelöw hem en blågul tredjeplats på de fyrstjärniga tävlingarna i Bourg en Bresse, Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.