Peder Fredricson jagar nya världscuppoäng i Leipzig. Foto: Bildbyrån

Jerringprisvinnaren jagar VC-poäng i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

I måndags vann Peder Fredricson Jerringpriset. På söndag är han tillbaka i verkligheten när det är dags för världscuphoppningar i tyska Leipzig.

Henrik von Eckermann är redan klar för världscupfinalen i Paris i apri. Jerringpristagaren Peder Fredricson och Douglas Lindelöw behöver däremot fler poäng för att kvala in.

I dagsläget ligger Peder Fredricson på 19:e plats med 26 poäng, medan Lindelöf parkerar på den 24:e med lika många poäng. Enligt historiken brukar 38-40 poäng krävas för att gå till final, och det återstår fyra tävlingar inklusive helgens tävlingar i Leipzig. Samtliga tre svenskar har också uttryckt att de siktar på att rida finalerna i Paris.

Jerringpriset

Ett scenario kan bli att Fredricson och Lindelöw behöver ta poäng vid världscuptävlingarna i Göteborg den 21-25 februari.

SVT Sport sänder från Leipzig med start 14.55 i SVT2, som övergår i svtplay.se och svtsport.se

Världscupställning

1. Henrik von Eckerman 57

2. Kevin Staut Frankrike 53

3. Edwina Tops-Alexander Australien 50

4. Daniel Deusser Tyskland 48

5. Steve Guerdat Schweiz 43

19. Peder Fredricson 26

24. Douglas Lindelöw 24

Källa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jerringpriset

Mer i ämnet