Kittel nöjd med utgångsläget: ”Vi har ett väldigt starkt lag”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slåss i toppen i VM-dressyrens lagtävling inför dagens medaljavgörande . Svenska storstjärnan Patrik Kittel startar sist av de svenska ryttarna och världssjuan hyllar sina lagkamrater Juliette Ramel och Tinne Vilhelmssons Silfvéns insatser den första dagen.

– Både Tinne och Juliette har ridit väldigt bra, säger han till SVT Sport.

Efter den första dagens tävlande ligger Sverige på en andraplats i VM-dressyrens lagtävling, efter att Tinne Vilhelmsson Silfvén och Juliette Ramel tävlat under onsdagen. VM-debutanten Ramel satte personligt rekord i Grand Prix tillsammans med Buriel, 75,248 %.

Halva startfältet återstår och för Sverige går idag Therese Nilshagen och hästen Dante Weltino in i mästerskapet tillsammans med Patrik Kittel och hästen Well Done de la Roche.

Både Nilshagen och Kittel ingick i det svenska lag som förra året tog EM-brons i Göteborg. Kittel gör sitt tredje VM och den rutinerade mästerskapsryttaren är nöjd med utgångsläget inför dagen.

– Jag tycker vi pausar här, det hade varit väldigt bra. Det är jättekul, både Tinne och Juliette har ridit väldigt bra. Vi har ett väldigt starkt lag i Sverige med fyra väldigt, väldigt bra ryttare, säger Kittel till SVT Sport.

Även Sveriges förbundskapten i dressyr, Bo Jenå, är nöjd med läget inför torsdagen.

– Vi är jätteglada. De gjorde det bra båda två Det känns bra nu, men det ska vara bra på banan också.

Så ser du ridsport-VM i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.