Kittel ställer upp med svår kür: ”Får kolla att jag inte blir snurrig i huvudet”

Publicerad

Idag avgörs EM-küren i Rotterdam. Sverige har tre ryttare med i tävlingen, Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Patrik Kittel.
– Jag har inte ridit jättemånga kürer på henne (Well Done de la Roche) och det är ny musik. Det känns väldigt roligt, solen skiner i Rotterdam, det ska bli skitkul, säger Kittel till SVT Sport.

Sverige inledde tävlingarna i Rotterdam med att ta ett brons i lagtävlingen. Därefter blev Patrik Kittel bäste svensk i Grand Prix Special med en elfteplats. Idag ska de ädlaste individuella medaljerna delas ut.

Hur är din kür?

– Väldigt svårt, det har svårighetsgrad 10. Mycket krumelutter, det är både piaff och passage – jag får kolla att jag inte blir snurrig i huvudet och håller mig på linjerna.

Hur är det att rida ett sådant program man inte ridit så många gånger?

– Det är alltid lite nervöst, jag har inte sådan is i magen som Isabell (Werth) som bara går in och styr. Jag har lite pirr i magen. Men jag har gjort det så många gånger så när man sedan är inne på banan är det bara att köra.

Svenska startnummer:

Visa

2. Therese Nilshagen/Dante Weltino

4. Juliette Ramel/Buriel

9. Patrik Kittel/Well Done de la Roche

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer